De Bicom is het nummer één apparaat in de wereld van bioresonantie. Het wordt in meer dan 50 landen toegepast en is wereldwijd het meest verkochte bioresonantie-apparaat. Al in 1978 is de eerste Bicom op de markt gebracht. Jarenlange ervaring en aanvoer van meetgegevens van patiënten over de hele wereld zorgen nu voor de prachtige resultaten die bereikt worden met behulp van de Bicom.

Bioresonantie met de Bicom is een patiëntvriendelijke therapie. Een groot voordeel is dat het volstrekt pijnloos is en dat er geen schadelijke bijwerkingen optreden. Het is dus ook heel geschikt voor kinderen en baby’s. De patiënt zit tijdens de behandeling in een rustige, ontspannen houding en wordt daarbij door middel van elektroden met het Bicom-apparaat verbonden. De methode is absoluut veilig. Het apparaat is tijdens de behandeling niet aangesloten op de netspanning maar wordt gevoed vanuit een batterij van slechts 12 Volt laagspanning. Er bestaat dus geen elektrisch gevaar.

Het apparaat
Via verschillende elektrodes wordt de energetische informatie van een aangesloten persoon door kabels naar het apparaat geleid. Er wordt dus geen stroom van of naar het lichaam gevoerd. Door middel van een biologisch filter (een hightech chip) scheidt het apparaat gezonde en zieke trillingen. De harmonische (gezonde) trillingen worden elektronisch versterkt of verzwakt teruggegeven. De disharmonische (ongezonde) trillingen worden, al dan niet versterkt, spiegelbeeldig aan de persoon teruggegeven. Zij verzwakken dan de foutieve, zieke trillingen of heffen deze zelfs helemaal op. Daardoor verdwijnt de foutieve besturing van de chemische processen in het lichaam.Hierbij is het een groot voordeel dat het met behulp van het apparaat mogelijk is, om op eenvoudige wijze vast te stellen voor welke allergene stoffen een intolerantie bestaat of welke belastingen er zijn. Deze kunnen dan vervolgens dienovereenkomstig behandeld worden.